Nyheter & Evenemang

Downhilltävling sön 12 maj

15 april, 2019

Söndag 12 maj är det dags för årets första downhilltävling i Alebacken.

Se facebook.com/alebackenbikepark

Alebacken Bike Park

12 april, 2019

Under vår/sommar/höst kör vi downhillcykling i Alebacken.

Läs mer om vår bikepark på facebook.com/alebackenbikepark

Verksamheten i Alebacken sköts sommar som vinter av den ideella föreningen Alebacken Sk.

 

Stängt för säsongen

3 mars, 2019

Vi har beslutat att stänga för säsongen.

Vi hade öppet 44 dagar denna vinter.

Tack alla besökare, sponsorer och personal för denna säsong!

Nu laddar vi om för att dra igång cykelsäsongen i Alebacken. Klicka på sommar i menyn för mer info.

Stängt tillsvidare

17 februari, 2019

Vi måste tyvärr hålla stängt tillvidare pga rådande väderläge.

Vi hoppas på att kylan snart kommer åter så vi kan öppna igen!

Köp skipass i vår webshop

9 februari, 2019

Ladda och köp skipass i vår webshop.

Kolla på snörapporten hur många backar som är öppna klicka här

Bli medlem och få gratis laddning av ditt skipass under de fredagkvällar som vi har öppet denna vinter. Se ”Bli medlem” i menyn.

Som ni vet så jobbar all personal i backe och servering helt på ideell basis. Vi ber om er hjälp att minska skipasskön inne i serveringen genom att ni köper skipass i vår webshop. All information hittar ni på skipass i menyn. Stort tack på förhand! Vill du hjälpa till i kiosk eller lift så prata med oss nästa gång du besöker backen.

En nyhet är att ni kan ladda 10-kort 3 timmars och betalar endast för nio gånger. 10-korten finns för knatte, ungdom, vuxen och gäller för åkning i alla backar. Du kan välja valfria dagar under denna säsong och dagarna behöver inte vara i följd. Köp 10-korten i vår servering.

Skidutrustning finns att hyra direkt i Alebacken hos Alpinhyra. Boka gärna innan på Alpinhyras hemsida www.alpinhyra.se. Ett tips är att ni kan hyra utrustning för en hel säsong.

Alla på snö

23 januari, 2019

Med start onsdag 23 januari kommer Alla på snö att köras i Alebacken.

Alla på snö är ett projekt där fjärdeklassare bjuds in till en dag i backen där dom får uppleva allt det roliga, sköna, häftiga som går att uppleva på snö.

Läs mer på Svenska Skidförbundets sida. Klicka här

 

Köp & ladda skipass online

5 januari, 2019

Vi vill gärna att ni använder vår webshop. Ni som redan har ett Skipass sedan tidigare hittar en sk. WTP kod på skipasset som ni lägger in i webshopen. Efter betalning kan ni sedan gå direkt till liften. Skipasset måste vara av typen AXESS. (Ej SKIDATA)

AXESS avvänds bla i Sunne och Skistars anläggningar (Sälen, Åre mfl) Deras Skipass går bra att använda i vår webshop.

På merparten av AXESS plastkort står det TEAMAXESS.COM med mycket liten text. Har du inget AXESS kort sedan tidigare så kan du köpa det i webshopen (välj voucher). När du har betalt så mailas en streckkod (QR-kod) som du tar med och visar upp i vår skipass automat utanför Alebackens servering. Ur automaten får du då dina nya laddade skipass och du kan sedan gå direkt till liften. Automaten är endast för er som inte har något AXESS plastkort sedan tidigare.(Har du redan kort så mata in WTP koden i webshopen enligt beskrivning ovan.)

Alebackens ideellt arbetande personal vill redan nu tacka dig för att du genom att använda webshopen hjälper till att minska köerna inne i vårt cafe.

Vårt mål är att alla ska använda webshopen men saknar du möjlighet så hjälper vi dig med köp och laddning inne i vår servering.

Du hittar vår webshop under SKIPASS i menyn. Du kan också klicka här

Välkommen att upptäcka fördelarna med webshop och skidåkning istället för att tillbringa tid inne i skipasskö.

Hjärtstartare i Alebacken

1 december, 2018

Alebackens personal har idag fått utbildning på vår nya hjärtstartare som nu finns i vår värmestuga/servering.

Hjärtstartaren leveraras av Plusab och är av samma typ som finns på flera olika ställen runt om i vår kommun.

GDPR för Alebacken SK

24 maj, 2018

I och med att GDPR (General Data Protection Regulation) träder i kraft den 25 maj så har vi sett över våra rutiner så att vi hanterar personuppgifter enligt regelverket.

Vid medlemskap lagras uppgifterna i Alebacken SK:s medlemsregister och kommer endast användas för utskick som sker från Alebacken SK.

Syftet med lagringen av uppgifter är att Alebacken SK skall kunna hålla kontakt med sina medlemmar.

Nedan är vår uppdaterade integritetspolicy som gäller från den 25 maj 2018.

Integritetspolicy Alebacken SK

  1. Alebacken Sportklubb är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter.
  2. Uppgifterna vi lagrar är Namn, Adress, Telefonnummer, E-postadress, Födelseår, WTP-nummer på Skipass.
  3. Uppgifterna kommer att användas av Alebacken Sportklubb för att kunna skicka ut information om Alebackens verksamhet, påminnelse om medlemskapsbetalning, skicka ut ditt/familjens medlemskort i föreningen och i förekommande fall spärr av Skipass.
  4. Alebacken Sportklubbs rättsliga grund för insamlande av personuppgifter är att kunna uppfylla våra kontakter med dig som medlem enligt föregående punkt.
  5. Uppgifterna kommer att sparas i max 2 år efter att du senast var medlem i Alebacken Sportklubb. Vill du få dina uppgifter raderade tidigare så kontakta oss på telefonnummer 0303-74 18 20.
  6. Du har rätt att kräva ut ett registerutdrag innehållande de uppgifter vilka Alebacken Sportklubb har registrerat om dig. Du har rätt att få sådan information utan kostnad en gång per kalenderår.
  7. Alebacken Sportklubb är skyldig att på din begäran rätta de uppgifter om dig som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande.
  8. Alebacken använder Axess system för att lagra uppgifter om medlemskap. Ett avtal om sekretess finns med Axess.
  9. Du kan när som helst begära att behandlingen av dina personuppgifter skall begränsas eller att vi ska radera dina personuppgifter.

Styrelsen för Alebacken SK

Nu har webbshopen öppnat!

20 januari, 2017

Nu har vi öppnat vår webbshop där du kan ladda och köpa SkiPass. Läs mer här

Alebacken har infört ett nytt skipassystem av märket AXESS. Detta är samma typ av system som flera större skidanläggningar använder.

Du behöver köpa ett plastkort/Axess skipass som du sedan kan ladda flera gånger och använda år efter år.

På merparten av AXESS plastkort står det TEAMAXESS.COM med mycket liten text. Har du inget AXESS kort sedan tidigare så kan du köpa det hos oss för 50 kr/st. Korten kan du även använda i andra anläggningar som använder AXESS som t.ex Skistars anläggningar.

Skipasset är beröringsfritt och du ska ha det i vänster ficka när du passerar gaten. Glöm inte spara skipasset så du kan ladda det på nytt nästa gång du skall åka.

Via vår webbshop kan du snabbt och enkelt ladda eller köpa skipass hemma eller via mobilen. Sedan går du direkt till liften och slipper stå i skipasskö.

Du som redan har ett AXESS plastkort fyller bara i kortets WTP-nummer i webshopen och efter att du slutfört betalningen går du sedan direkt till liften. Om du saknar AXESS plastkort så väljer du ”voucher” i webbshopen. Du kan då hämta ut dina kort i en automat i Alebacken. Voucher innehåller en streckkod som mailas till dig i pdf-format och du behöver visa upp denna vid automaten. Du kan även välja att ladda ner voucher i din mobil direkt efter betalningen i webbshopen. Du måste visa upp voucher(streckkoden) vid automaten i Alebacken för att få ut Skipassen.

Webbshopen öppnar åter när vi startat upp våra snökanoner.